Mezoterapija

Šta je mezoterapija?
Mezoterapija (mezolifting/ biorevitalizacija/ mesoglow) je jedna od najefikasnijih metoda hidriranja i hranjenja kože. Mezoterapijom se unose kokteli vitamina, minerala, hijaluronske kiseline, aminokiselina i antioksidansa u srednji sloj kože. Cilj mezoterapijskog tretmana je da se obnovi koža lica, vrata i dekoltea, da se uspore procesi starenja i spriječe pojava novih bora. Postiže se hidratacija, čvrstoća, ujednaćen ten, svježiji izgled i mladalački sjaj lica, dekoltea i šaka. Mezoterapijom se tretira i vlasište za zdraviji rast kose, smanjenje opadanja kose, hidratiziranje i hranjenje kože vlasišta i kontrolisanje seboreje vlasišta. Već nakon prvog tretmana rezultati su vidljivi.

Kako djeluje?
Mezoterapija stimuliše ćelije kože aktiviranjem njihovog metabolizma, stimuliše fibroblaste, koji povećavaju svoju produkciju kolagena i hijalurona. Hijaluron koji se nalazi u koktelu hidrira kožu (molekul hijalurona je sposoban da na svojoj površini veže do 500 molekula vode, što doprinosi održavanju prirodne hidratacije kože, a samim tim i održavanje tonusa kože). Antioksidansi u koktelu pomažu u vezivanju slobodnih radikala.

Kome se preporučuje?
Svaka osoba može biti kandidat za ovu proceduru, kako u preventivne tako i u terapijske svrhe.

Kako se izvodi?
U našoj ordinaciji se izvodi jedinstven pristup kombinacije dijamantne mikrodermabrazije i iglene mezoterapije. U ležećem položaju prvo se izvodi ugodni tretman dijamantne mikrodemroabrazije kojim se uklanja površni izumrli sloj kože. Zatim se aplicira anestetska krema i pristupi se iglenoj mezoterapiji. Izabrani koktel se u kožu ubrizgava izrazito površno, sitnim ubodima. Pri svakom ubodu se u kožu istisne mala količina koktela koju u narednim minutama koža upije u potpunosti. Iglena mezoterapija je najefikasniji oblik iste.

Koliko traje tretman?
Oko 40 minuta.

Kada se vide rezultati?
Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana.

Da li je potrebna anestezija?
Mezoterapija nije bolna ali na nekim mjestima uboda može se osjetiti nelagoda, tako da se aplicira anestetska krema pred ubrizgavanje.

Kako njegovati nakon tretmana?
Nakon tretmana možete praktikovati uobičajenu njegu kože. Poželjno je koristiti hidratantnu kremu više puta na dan po potrebi kože.
Možete nastaviti sa dnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana.

Koliko često se radi tretman?
Tretmani se rade 1-2 puta mjesečno 4 mjeseca, potom, 4 puta godišnje za održavanje postignutih rezultata. Preporučuje se početi nakon 25. godine života kao prevencija preuranjenom starenju.

Šta ukoliko se tretman ne ponovi?
Ukoliko iz bilo kojeg razloga prestanete sa tretmanima koža se vraća na prvobitno stanje.

Kome se ne preporučuje mezoterapija?
Mezoterapija se ne preporučuje osobama sa infekcijama kože lica, alergijama na sastojke koktela, trudnicama, dojiljama i osobama sa nerealnim očekivanjima.

Koji su neželjeni efekti?
Nakon tretmana moguća je pojava kratkotrajnog crvenila od nekoliko minuta do nekoliko sati i prolazne modrice na mjestu uboda.

Ko radi mezoterapiju?
Iglenu mezoterapiju radi doktor obučen za ovu vrstu tretmana. Kao svaki zahvat koji se radi iglom i gdje se ulazi pod kožu važno je znati anatomske strukture, moguće komplikacije i rješavanje tih komplikacija. Iz spomenutih razloga povjerite svoje lice i kožu ljekaru specijalisti koji se najviše bavi estetskom dermatologijom.

Šta treba znati prije odluke o mezoterapiji?
Mezoterapija nije zamjena za filere, botox, laser i facelift ali je metoda od koje treba da očekujete svježiji izgled, vraćanje sjaja koži, izjednačenje boje, hidriranost i vraćanje elasticiteta. Mezoterapijskim tretmanom ne može se uticati na već nastale bore, opuštenost mišića lica, nedostatak masnog tkiva.

Koje se regije mogu tretirati?
Lice, vrat, dekolte, šake i vlasište.

Koji je period godine najpogodniji za ovaj tretman?
Tretmani se mogu raditi tokom čitave godine.

Preporuka:

Zakažite termin za mezoterapiju lica ili vlasišta ukoliko želite:
1. Blistaviji ten
2. Svježiji izgled
3. Ujednačen ten
4. Ukloniti sitne bore
5. Održavati mladalački izgled kože lica i dekoltea
6. Smanjiti opadanje kose
7. Zdraviji rast i regeneraciju kose
8 Hidrirati i nahraniti kožu vlasišta
9. Smanjiti svrbež vlasišta Zakažite termin