Radiotalasna hirurgija

Šta je radiotalasna hirurgija?
Radiotalasni aparat se sastoji od uređaja koji proizvodi radiofrekventnu stuju. Radiotalasna hirurgija je najnoviji način izvođenja hirurških intervencija bez skalpela. Radiotalasno/ radiofrekventno uklanjanje bradavica i drugih izraslina na koži i sluznicama minimalno traumatizuje tkivo pa samim tim dovode do lakšeg i boljeg zarastanja rana što rezultuje skoro neprimjetnim ožiljcima. Metoda je beskrvna i bezbjedna i toliko elegantna da pacijenti nemaju osjećaj da se podvrgavaju hirurškoj intervenciji, što je od presudnog značaja za smanjenje stresa i osjećaj komfora pacijenta.

Kada se koristi?
Radiotalasna hirurgija je idealna metoda za odstranjivanje benignih tumora na koži kao što su: fibromi/ viseće bradavice, virusne bradavice, kondilomi/ virusne bradavice spolovila kod žena i muškaraca, seboreičke keratoze, pigmentirani mladeži, hemangiomi/ crveni mladeži, prošireni kapilari, mollusca contagiosa, solarne keratoze, granuloma pyogenicum, lojne ciste, epidermoidne ciste, syringoma (benigni tumori porijeklom od znojnih žlijezda), milie, ksantelasme (nakupine masnih naslaga na očnim kapcima).

Kako se izvodi?
Medicinskim preparatima se obriše koža na kojoj se radi uklanjanje. Ubrizgava se lokalni anestetik po potrebi. Nakon toga se pristupi uklanjanju određene kožne promjene odnosno po potrebi više njih, u jednom tretmanu.

Koliko traje tretman?
Za svaku izraslinu tretman traje nekoliko sekundi do nekoliko minuta.

Koliko je tretmana potrebno?
U većini slučajeva dovoljan je jedan tretman.

Kada se vide rezultati?
Rezultati su vidljivi odmah.

Da li je potrebna anestezija?
U većini slučajeva prije tretmana se pod kožu ispod izrasline koja če se ukloniti ubrizgava anestetik što omogućava bezbolan tretman. Onda kada je izraslina veoma mala i kada če ubrizgavanje anestetika uzrokovati istu nelagodu kao sam zahvat anestetik se ne koristi ili se koristi u obliku spreja ili anestetske kreme.

Kako nakon tretmana radiofrekvencom?
Odmah nakon tretmana može se nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.

Koje su prednosti radiotalasne hirugije u odnosu na klasičnu hirurgiju?
Radiohirurgija predstavlja naprednu radiotalasnu tehnologiju koja osigurava dobru hiruršku kontrolu i visoku preciznost. Prednosti ovog zahvata su smanjene postoperativne neugodnosti, poboljšano zarastanje rane i minimalno stvaranje ožiljnog tkiva. Radiotalasna hirurgija omogućuje minimalno invazivan tretman za kožu pacijenta. To znači da mnoge izrasline na koži, radiotalasima možemo ukloniti brzo, efikasno, beskrvno, bez hirurškog šivanja koncima, ambulantno i za svega nakoliko minuta.

Preporuka:

Zakažite termin uklanjanja radiotalasima ukoliko imate:
1. Viseće ili pljosnate bradavice na licu, očnim kapcima, na nosu, vratu, pazuhu, trupu, preponama ili udovima
2. Bradavice na rukama, prstima ili oko noktiju
3. Spolne bradavice ili kondilome
4. Angiome ili crvene mladeže
5. Xanthelasme
6.Ciste
7. Kapilare na licu ili nogama
8. Moluske Zakažite termin