Mikrodermoabrazija

Šta je dijamantna mikrodermoabrazija?
Dijamantna mikrodermoabrazija je blaga i neagresivna metoda uklanjanja površnog izumrlog sloja kože dijamantskim česticama koje se nalaze na površini sonde. U isto vrijeme, sondom se vrši i vakum masaža, što doprinosi boljem čišćenju lica, ali i poboljšanju cirkulacije i limfne drenaže. Cilj ovog tretmana je poboljšati teksturu kože.

Kada se koristi dijamantna mikrodermoabrazija?
Dijamantna mikrodermoabrazija je efikasna kod svih tipova kože i koristi se za smanjivanje proširenih pora, regulaciju masnoće kože, korekciju sitnih bora, korekciju površnih ožiljaka i hiperpigmentacija, izjednačenje tena lica, poboljšanje stanja beživotne, sive kože, koja je ogrubjela pod dejstvom sunca. Dijamantna mikrodermoabarzija je idealni piling koji obnavlja kožu stimulirajući nastanak novog kolagena i poboljšanjem tonusa i teksture kože.

Da li je potrebna priprema?
72 sata do tretmana ne koristite kreme, losione i gelove koji u sebi sadrže glikolnu, mliječnu i retinoičnu kiselinu i sredstvo za piling kože.

Koliko traje tretman?
15-30 minuta.

Kada se vide rezultati?
Stanje kože je vidno bolje već poslije prve procedure. Na obrazima se pojavljuje rumenilo, ten se izjednačava, koža je glatka i mekana. Rezultat je svježa, sjajna i glatka koža.

Da li je tretman bolan?
Ovo je potpuno bezbolna procedura koja je čak i opuštajuća.

Kako njegovati kožu poslije tretmana?
Mikrodermoabrazija povećava osjetljivost kože na sunčeve zrake, i zbog toga se ne treba sunčati i izlagati solariju minimum 24 sata. Za dugotrajne rezultate mikrodermoabrazije poštujte sljedeća pravila:
Koristite hidratantnu kremu dva puta dnevno, po potrebi više puta na dan
Ne koristite kreme, losione i gelove koji u sebi sadrže glikolnu, mliječnu i retinoičnu kiselinu, sredstvo za piling kože minimum 72 sata poslije tretmana.
Dekorativnu kozmetiku koristite nakon 24 sata.
Odmah nakon tretmana može se nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.

Koliko često se radi tretman?
Za optimalan efekat, broj tretmana varira od 4 do 12 i zavisi o promjeni na koži i cilju tretmana. Tretmani se rad u razmaku od 1-4 sedmice. Održavanje rezultata se radi tretmanima jednom u 2 ili 3 mjeseca.

Kome se ne preporučuje?
Mikrodermoabrazija se ne preporučuje osobama sa rozaceom, bakterijskim infekcijama kože, herpesom i pacijentima koji koriste isotretinoin.

Koji su neželjeni efekti tretmana?
Nakon tretmana moguće je kratkotrajno crvenilo kože koje se povlači za nekoliko minuta do 24 sata.

Preporuka:

Mikrodermoabrazija je brz način za postizanje sjajne i čiste kože za osvježen izgled. Zakažite termin